Miodrag Ješić poginuo u saobraćajnoj nesreći

Bivši fudbaler i trener FK Partizan Miodrag Ješić poginuo je u saobraćajnoj nesreći na putu Ruma-Jarak.Kako se navodi, Ješić je, iz sada nepoznatih razloga, skrenuo svojim automobilom u suprotnu traku i direktno se sudario sa kamionom.Miodrag Ješić je fudbalsku karijeru počeo u FK Žarkovo, a pred kraj sedamdesetih godina prošlog veka, postao je član FK Partizan. Igrao je na pozicijama zadnjeg veznog i odbrambenog igrača. Punu afirmaciju počeo je da stiče početkom 80-ih, kod trenera Tome Kaloperovića. Tada je postao standardan igrač a kasnije i reprezentativac Jugoslavije. S Partizanom je osvojio dve titule prvaka 1978. i 1983. godine

Partizan je napustio u leto 1985. i otišao u Altaj gde je igrao do 1989. godine i stigao do kapitenske trake. Sezonu 1989/90. provodi na poziv Tome Kaloperovića u Trabzonsporu, a 1990/91. se vraća u Partizan na poziv tadašnjeg trenera Miloša Milutinovića i provodi jednu polusezonu nakon čega završava karijeru. Ipak 1992. godine se vratio fudbalu na poziv ljudi iz Altaja, pa u Turskoj i završava karijeru.

Za mladu reprezentaciju Jugoslavije je odigrao 25 utakmica, a za seniorski tim Jugoslavije je odigrao 8 mečeva i postigao 2 gola. Debitovao je 17. novembra 1982. u Sofiji protiv Bugarske, a poslednji meč za „plave“ je odigrao 12. septembra 1984. u Glazgovu protiv Škotske.

Trenersku karijeru je počeo u ekipi Obilića, a potom je vodio i Krajišnik iz Beograda, Vršac, Radnički iz Beograda, Mladi Radnik, Radnički Niš, OFK Beograd i FK Partizan.

Nakon toga radi u Tunisu gde je sa ekipom Sfaksijena osvojio Kup arapskih šampiona, po prvi put u istoriji kluba. Tada su mu iz ovog kluba ponudili ugovor na 10 godina ali je zbog smrti 19-godišnje ćerke Jelene odlučio da napusti klub i vrati se u Srbiju. Kasnije je radio u Bugarskoj gde je vodio ekipu Slavije iz Sofije.

U februaru 2005. godine preuzima sofijski CSKA. U maju 2006. godine po drugi put u karijeri je postavljen za trenera Partizana. Trenirao podgoričku Budućnost.

Radio je u Libiji kao trener Al Itihada sa kojim osvaja duplu krunu. U junu 2010. odlazi u Kinu gde preuzima Čangša Đinde, koji je vodio do februara 2011. kada se ponovo vraća u Libiju, pošto je potpisao ugovor do kraja sezone sa prvoligašem Al Tahadi Bengazi. Zbog političkih previranja u Libiji bio je prinuđen da promeni klub, pa je jedno vreme vodio iranski Šardari Tabriz, a zatim i Nadžran iz istoimenog grada iz Saudijske Arabije.

U januaru 2013. godine je po drugi put seo na klupu sofijskog CSKA. Početkom aprila 2014. godine po drugi put u karijeri je preuzeo Liteks, zamenivši na mestu trenera Zlatomira Zagorčića.[14] Sa Liteksom je na kraju sezone osvojio treće mesto u šampionatu Bugarske nakon čega je dobio otkaz.[15]

U januaru 2015. godine preuzimea ekipu Jangon junajteda iz Mjanmara.Ješić je posle devet meseci odlučio da napusti Mjanmar, uprkos činjenici da je bio ubedljivo prvi na tabeli i da je bilo samo pitanje dana kada će ekipa obezbediti šampionsku titulu. Razlog odlaska je ponuda da preuzme ekipu Sarajeva. Zvanično je predstavljen kao novi trener Sarajeva 23. septembra 2015. godine.

U novembru 2016. godine preuzeo je Al Arabi iz Kuvajta. Početkom jula 2017. godine preuzeo je Al Itefak iz Saudijske Arabije. Poslednjeg dana avgusta 2019, Ješić je preuzeo egipatski Ismaili.