Da se zahvalim, pre svega, što ste došli u ovolikom broju, jer je ovde prisutna samo porodica. Prošle godine smo imali u Hajatu zajedničku proslavu sa gostima i pre dve nedelje smo odlučili da okupimo samo naše ljude, odnosno, našu porodicu, a zašto? Zato što mi treba da se pripremimo, jer za dve godine nam dolazi 80 godina Sportskog društva ,,Partizan”. Jubilarnih 80 godina ćemo proslaviti na Kalemegdanu i svi zajedno sa klubovima ćemo učestvovati. Nosilac ovog projekta će biti Sportsko društvo ,,Partizan”. Mi smo, već, našli sponzore i idemo ka tome da naredne dve godine pravimo monografiju koja će biti izdata od strane Sportskog društva ,,Partizan” za osamdeseti rođendan. Tako da ćemo, i sledeće godine, slaviti u krugu porodice, a one tamo godine ćemo napraviti veliku proslavu.
Kad su u pitanju trofeji, rad Sportskog društva i klubova protekle takmičarske sezone, tokom dodele trofeja u Hajatu, imali smo samo dva ili tri trofeja, nekoliko kupova i ni jedno Državno prvenstvo, ukoliko se dobro sećam. Sada mogu da kažem da je 8 klubova osvojilo 9 trofeja, 6 državnih i regionalnih prvenstava i 3 kupa. Dakle dosta bolji rezultat od prethodne sezone i čestitam svim klubovima koji su se izborili, da kažem, za vrednih 9 trofeja našem sportskom društvu i našim vitrinama. Ja sad ne bih izdvajao pojedince, ali bih rekao, pošto sam i sam predsednik košarkaškog kluba ,,Partizan”, kao i, kolege koji su predsednici njihovih klubova, da je situacija u sportu takva da novca nikad dovoljno. Rastu troškovi organizacija, troškovi putovanja i da je teško obezbediti budžete, ali moramo da nastavimo da se borimo. Ovom prilikom bih se zahvalio svim predsednicima klubova, koji su obezbedili budžete i zahvalio bih se svim sponzorima koji su pomogli našim klubovima u krugu naše porodice da osvojimo ovih 9 trofeja.
Ono što je moja želja sledeće godine, je da ne bude 9 trofeja nego da ih bude najmanje 15, a kad dođe 80 godina, da možemo da proslavimo i više od toga i da imamo čemu da se radujemo. Ono što je jako važno napomenuti, je da se ovde nalazi većina klubova iz crno bele porodice. Ono što mi je jako krivo i mislim da će se uskoro rešiti ta kriza u fudbalskom klubu ,,Partizan”, po informacijama koje imam. Nedostaje nam najveći klub od svih klubova ovde, koji bi trebalo da bude nosilac svih ovih projekata i da pomaže svim ostalim klubovima, ali se nadam da će se do Nove godine rešiti i taj problem, i kriza u fudbalskom klubu ,,Partizan” prestati više da postoji. Mi moramo da sačuvamo taj klub, zato što je taj klub, ponavljam, najmasovniji i bavi se najmasovnijim i najprofitabilnijim sportom na svetu. Moramo svi da nastavimo da radimo na tome da fudbalski klub izvučemo svi zajedno, svom snagom i mogućnostima.
Ja vam želim dobro zdravlje, dobitnicima današnjih nagrada želim u napred da čestitam, sa željom da sledeće godine budemo još bolji. Živi bili.